Ας συστηθούμε…

 

 

H  Αγγελική Μπακάλη  γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1988.

Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.

 

Οι Μικροφυΐες – δηλαδή οι “Μικρές ευφυΐες“- ήταν ένα όνειρο ζωής για την ιδιοκτήτρια και εμπνεύστριά τους. Έχοντας εμπειρία σε δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς & παρακολουθώντας σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γύρω από το παιδί, θέλησε να προσφέρει στα παιδιά κάτι που η εμπειρία της έδειξε ότι έλειπε: έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο, μιας ιδιαίτερης αισθητικής, όπου τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να εκφραστούν μέσα από το παιχνίδι χωρίς αυστηρό πρόγραμμα, συγκεκριμένη ύλη, χρονοδιαγράμματα και πιέσεις.

Ως παιδαγωγός και συντονίστρια των προγραμμάτων χαρακτηριστικά  αναφέρει…”όλη η φιλοσοφία των Μικροφυΐων βασίζεται στην προσωπική θέληση. Τα παιδιά ορίζουν τι θέλουν να μάθουν και μέχρι που θα ταξιδέψει μια ιδέα. Δικός μας ρόλος είναι να σεβόμαστε απολύτως τις ανάγκες τους , παρέχοντας ευκαιρίες, ερεθίσματα και προκλήσεις και ενθαρρύνοντας κάθε ιδέα και τρόπο σκέψης. Καθημερινός στόχος για εμάς είναι τα παιδιά να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις επιθυμίες τους, να βρουν λύσεις στα ‘’προβλήματα’’ που τα απασχολούν, να αρπάξουν κάθε ευκαιρία για ανακάλυψη στο δικό τους μονοπάτι της γνώσης.

 

Η αγάπη της για τα παιδιά, το πάθος της για δημιουργία και η ιδέα για μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης, οδήγησε στην δημιουργία ενός χώρου δημιουργικών δράσεων που θα καλύπτει τις ανάγκες και επιθυμίες των παιδιών και θα στοχεύει στην βιωματική μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

 

Οι συνεργάτες της και συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι είναι άνθρωποι με νέες και φρέσκιες ιδέες,  γεμάτοι όρεξη να δημιουργούν, με αξίες και προσωπικότητα που ταιριάζουν στην φιλοσοφία του χώρου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, καθώς ενημερώνονται για τις σύγχρονες εκπαιδευτικές εξελίξεις.

 

Ένα σχολείο είναι οι άνθρωποι από τους οποίους απαρτίζεται!

                                Κι εμείς νιώθουμε καθημερινά τυχεροί που ζούμε την εμπειρία “Μικροφυΐες” …

                         μα ακόμα πιο τυχεροί που συναναστρεφόμαστε και μαθαίνουμε από αυτούς που τις δημιουργούν!

Η Ελπίδα Ζαπαρτίδου, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθήνας – παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας στην πρωινή ομάδα οραματιζόταν πάντα μια εκπαίδευση με βάση τη χαρά και με σεβασμό

Ελπίδα Ζαπαρτίδου

προς την μοναδικότητα του παιδιού. Ενδιαφέρεται για τις καινοτομίες στο χώρο της προσχολικής αγωγής και λατρεύει να δοκιμάζει καθετι νέο. 

 

Είναι η ωραιότερη δουλειά στον κόσμο αν την αγαπάς. Πολλοί λένε ότι είναι δύσκολο να κατέβεις στο επίπεδο των παιδιών αλλά η πραγματική πρόκληση είναι να ανέβεις στο ύψος των συναισθημάτων τους”.

 

Αριστέα Πίτσιου

Η Αριστέα Πίτσιου, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Προσχολικής αγωγής, είναι στα απογευματινά εργαστήρια του Μessy Play. Είναι υποστηρίκτρια του “βρώμικου παιχνιδιού” ενώ την χαρακτηρίζει απόλυτα η αρχή πως τα παιδιά χρειάζονται ελευθερία για να εκτιμήσουν τις απεριόριστες δυνατότητες των χεριών, των ματιών και των αυτιών τους, τις δυνατότητες των υλικών, των ήχων και των χρωμάτων. Η ίδια αναφέρει …”γνωρίζοντας πως το παιχνίδι χωρίς ασήμαντους περιορισμούς, προσφέρει χαρά στα παιδιά, δεν υπάρχει λόγος να το αποφεύγουμε. Επιτρέψτε στο παιδί σας να λερωθεί και να γνωρίσει το σώμα του κι αν ζηλέψετε…ακολουθήστε το. Ίσως το έχετε κι εσείς ανάγκη

Η Κατερίνα Μπούρα, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθήνας-παιδαγωγός προσχολικής αγωγής στα Πρωινά Προγράμματα .

Της αρέσει να μεταμορφώνει με τα παιδιά όλα αυτά που εμείς σαν ενήλικες θεωρούμε αδιάφορα υλικά σε κάστρα, καπέλα, ουρές και ο,τι άλλο μπορούν να φανταστούν.

Πιστεύει πως λέξη κλειδί για την σχέση της με τα παιδιά είναι η εμπιστοσύνη! “Όταν ειδικά την παρέχεις στα παιδιά με μια ζεστή αγκαλιά για να πειραματιστούν και να εξερευνήσουν κάτι καινούργιο, μπορούν να μεγαλουργήσουν. ”  

Κατερίνα Μπούρα

Η Βικτωρία Κατούνα είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Προσχολικής Αγωγής Αθήνας και έχει εργαστεί ως Παιδαγωγός  σε ιδιωτικούς και δημοσίους Παιδικούς Σταθμούς. Μέσα σε αυτές τις συνεργασίες είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να εφαρμόσει στοιχεία της παιδαγωγικής  προσέγγισης  Ρέτζιο Εμίλια. Αυτή η γνωριμία στάθηκε η αφορμή να αναζητήσει τους τρόπους προσέγγισης των τεχνών από τα παιδιά πολυ μικρής ηλικίας, καθώς επίσης να εμψυχώσει δημιουργικες δράσεις με βασικά εργαλεία τις τέχνες και το παιχνιδι.

Βικτωρία Κρατούνα

Μέσα από το εργαστήριο Petits Artistes , του οποίου επιμελείται τις δράσεις, φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τις διάφορες μορφές της Τέχνης με σκοπό την ανακάλυψη και κάλυψη προσωπικών τους αναγκών. Βασικός στόχος, πάντα, είναι η διασκέδαση και η ευχαρίστηση της κάθε διαδικασίας.

Στείλτε μας το μήνυμά σας!